Я открыл бюллетень ВАК за 2007-й год (не знаю, где Вы,
marishka82, а я смотрел свой, украинский бюллетень) и нашел ответы на некоторые Ваши вопросы. Подозреваю, что структура бюллетеня одинакова в большинстве стран СНГ, и Вы тоже сможете найти некоторые ответы, а дальше уточнять, как выше заметили, нужно консультируясь либо у руководителя, либо непосредственно тех, кто будет это контролировать, например у председателя спец.совета.
В частности, я нашел такие рекомендации по поводу
marishka82 писал(а):
Нужно ли подробно излагать что описано в первой главе, второй и тд, привотя содержание теорем и определений или достаточно краткого обзора результатов, т.е. переписывания того, что обычно пишется во введении к диссертации?
Цитата:
Якщо вступна частина автореферату дає змогу скласти лише загальне враження про дисертацію, то основна, яка і є власне реферативною, дає більш повне уявлення про її зміст і побудову. У цій частині автореферату важливо показати, як були отримані результати, продемонструвати хід дослідження, викласти сутність використаних методів, навести дані щодо їх точності та трудомісткості, описати умови й основні етапи експериментів. Нюанси висвітлення змісту дисертації можуть розрізнятися залежно від наукової галузі, теми та інших чинників. Проте у всіх випадках до автореферату доцільно вводити насамперед висновки та кінцеві результати.
Цитата:
Кожен науковий і прикладний висновок роботи треба формулювати чітко, конкретно (однозначно). Формулювання
віддзеркалює суть і новизну зробленого. Але тут не можна доходити до рівня анотації. Наукові висновки подають звичайно ширше, ніж формулювання наукових положень, які захищають.
Прикладні (практичні) висновки повинні містити принцип або основу використання того чи того результату. Суть автореферату полягає у точній відповідності змістові дисертації, а його зміст - дає повне уявлення про наукову цінність і практичну значущість дисертації.
marishka82 писал(а):
что написать в автореферате в разделе общей характеристики работы
Цитата:
Загальна характеристика роботи, що подається в авторефераті, має відповідати наведеним у вступі до дисертації її кваліфікаційним ознакам. Недоцільно використовувати рубрики, не рекомендовані у вимогах до змісту цих ознак. Заголовки рубрик не треба виділяти в окремі рядки, достатньо вирізнити їх жирним шрифтом або курсивом і розмістити в підбір із текстом.
Крім того, вказують структуру дисертації, наявність вступу, певної кількості розділів, додатків, повний обсяг дисертації в сторінках, а також обсяг, що займають ілюстрації, таблиці, додатки (із зазначенням їх кількості), список використаних літературних джерел (із зазначенням кількості найменувань)
Извините, что привожу без перевода на русский - сейчас убегаю, но если возникнут проблемы с пониманием содержания - не стесняйтесь сказать, и я тогда напишу перевод.... Хотя это всего лишь иллюстрация того, что такие рекомендации есть в украинском бюллетене ВАК, а значит их стоит поискать и в других